Ett småländskt hantverk

Våra fönster tillverkas i vår egen fabrik i Småland. Vi är en del av Europas största fönsterproducent med över 90 års erfarenhet av fönstertillverkning. Vi kan det här med att tillverka tåliga fönster i trä som är anpassade efter vårt växlande nordiska klimat.

Med ett öga för alla detaljer

Vi vill alltid ha den mest moderna tillverkningsutrustningen och arbetar varje dag med produktutveckling. Genom hela tillverkningsprocessen synar vi alla 100-talet komponenter för att de ska motsvara våra krav. Beslagen ska till exempel kunna öppnas och stängas tusentals gånger utan att funktionen försämras.

Vi finslipar också våra metoder för att arbeta resurseffektivt och med så lite negativ miljöpåverkan som möjligt. Allt material prövas ur hållbarhetsperspektiv.

Ändå är det fortfarande människornas, våra medarbetares, hantverkskunnande som garanterar Hemmafönsters kvalitet. Våra tillverkare spacklar, slipar, monterar och glasar för hand.

Det är inget arbete som vem som helst kan göra. Det krävs övning, massor av timmar, innan händer, känsla och ögon samverkar optimalt.

Vi mäter avståndet mellan årsringarna i virket, vi fingerskarvar och lamellimmar för bästa styrka och stabilitet. Vi impregnerar varje trädetalj med rötskydd och målar med oljebaserad färg för att få så bra ytfinish som möjligt. 

Till sist synas och putsas själva glasen. För när ljuset strömmar in i ditt hus efter fönsterbytet vill vi att det ska kännas riktigt härligt.